Goede dag!

Ik ben Marie van der Meulen.

 

 

Mijn vitaliteit
 

Omdat het me zo boeit, ben ik ook buiten mijn werk om bezig met gezondheid, vitaliteit en leefstijl. Ik blijf me verdiepen door goede boeken en artikelen te lezen. Maar ook door met mijn gezin te experimenteren. Want hoe maak ik iets gezonds écht lekker – en andersom? Of hoe krijg ik meer lichamelijke beweging door de dag heen? En zo is mijn werk niet alleen gebaseerd op modellen, maar op mijn eigen ervaring, waarmee ik hoop anderen te inspireren.

Ook blijf ik zoeken naar een goede balans. Mijn leven als zzp’er met een gezin in Amsterdam verandert namelijk met de week. En omdat ik mensen & werken zo leuk vind, kan ik wel eens vergeten goed voor mezelf te zorgen. Daarom heb ik het nodig om bewust wekelijks tijd vrij te maken voor mijn energie bronnen. Voor mij zijn het: mijn relatie naar binnen, buiten en boven – oftewel met mezelf, met mijn dierbaren en met God, mijn bron van onvoorwaardelijke liefde.

Mijn achtergrond
 

Toen ik als fysiotherapeute werkte, heb ik mensen met rug-, schouder- en armklachten behandeld, waarbij werk & stress vaak een belangrijke rol speelden. Het was vaak symptoombestrijding. De oorzaak was meestal niet het werk zelf, maar de manier waarop er werd gewerkt: zo als niet ergonomisch verantwoord, te lang achter elkaar of met te hoge eisen.

Daarom heb ik de stap gemaakt naar preventie. Want je kúnt hard werken én vitaal zijn. Sterker nog, ik denk dat ze elkaar nodig hebben. En zo heb ik me gespecialiseerd op het gebied van ergonomie, vitaliteit op de werkvloer, gedragsverandering en de zingeving van werk.

In 2018 heb ik de post-HBO opleiding tot integrale leefstijlcoach van MARK academy afgerond. Wat me zo aanspreekt in die benadering is dat de mens in zijn geheel wordt genomen: fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel en in zijn gedrag. Daardoor krijg je een totaal beeld van iemands situatie en kun je vaak écht tot de kern komen, en daarmee tot duurzame oplossingen.

Mijn leven
 

Ik ben in Zwitserland opgegroeid, aan het Meer van Genève. Toen ik mijn man ontmoette heb mijn bergen verlaten voor hem. Nu wonen we dankbaar en gelukkig in Amsterdam, samen met onze twee dochters.

Mijn grootste passie zijn mensen. Niets geeft me meer energie dan wanneer er een échte verbinding ontstaan met de ander en er een kwartje valt. Ook houd ik van hard werken. Ik krijg veel voldoening als ik mijn talenten kan gebruiken om bij te dragen aan een bloeiende maatschappij. Ik houd van situaties analyseren en vervolgens creatieve & praktische verbeteringen bedenken, zodat het een mooi kloppend geheel wordt.